Post Reply 
Kupovina satova u Aziji
smile60 Offline
Newcomer

Posts: 0
Joined: Sep 2020
Post: #1
Kupovina satova u Aziji
Želeo bih kupiti neke od Japanskih satova, pa molim za iskustva u online kupovini od prodavaca u Singapuru i Hong Kongu..
09-13-2014 12:42
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Dragan Offline
Administrator

Posts: 1,581
Joined: Jan 1970
Post: #2
RE: Kupovina satova u Aziji
Ja mogu da iznesem iskustva sa par prodavaca od kojih sam uzeo nekoliko satova, ali moja iskustva uzmi sa rezervom obzirom da dobrih godinu dana nisam ništa kupio preko njih i ne znam da li se kvalitet usluga promenio. Uglavnom, sa svim prodavcima koje ću ovde navesti, kada sam ja uzimao satove kod njih, sam imao odlična iskustva i mogu da ih preporučim za saradnju.

Međutim, svaka internet kupovina nosi određen rizik (nestanak paketa, neispravan sat, garancija koja nije validna, itd) tako da bih preporučio da se dodatno raspitaš o prodavcu za kojeg se odlučiš i dobro razmisliš da li je isplativo upuštati se u kupovinu na daljinu.

CreationWatches.com - Kupio par Seiko i Citizen satova kod njih. Iako im engleski nije jača strana, kao i kod većine drugih singapurskih prodavaca, veoma brzo su odgovarali na moja pitanja. Obično im je trebalo oko nedelju dana da procesuiraju narudžbinu i da pošalju paket, a nakon toga je paket putovao još oko desetak dana do Srbije. Sami satovi su uvek bili u besprekornom stanju i nikad nisam imao problema sa njima. Međutim, imao sam i jedno loše iskustvo sa ovim prodavcem, ako se to tako može nazvati. Napravio sam narudžbinu za jedan model za koji se na kraju ispostavilo da ga nemaju na stanju i da ne mogu da nabave ali su mi zato uredno skinuli novce sa računa. Big Grin Ponudili su mi pun povrat novca ili popust od par desetina dolara za neki od modela koji imaju na stanju, tako da je veoma brzo rešen nesporazum.
Savetujem da, ako ti engleski nije problem, pročitaš i CreationWatches.com - A bad story.

Chronograph.com - Uvek su bili malo skuplji od drugih prodavaca ali sam zato sa njima imao veoma dobru komunikaciju i nikad nisam imao problema. Praktično u roku od 24h nakon uplate, paket je na putu za Srbiju. Preporuka za njih. Isto to važi i za 21jewels.com. Smile

SkyWatches - Treba im vremena da odgovore na eventualna pitanja kao i da obrade narudžbinu.

Jedan prodavac od kojeg nisam kupovao do sada ali ga mnogi preporučuju jeste i WatchHubs, pa baci pogled na to šta oni nude.

Podrazumeva se da su satovi koje ovi prodavci prodaju originalni i satovi se često prodaju bez kutije, sa overenim garantnim karticama koje u većini slučajeva naši distributeri neće priznati. Međutim, isto tako sama kutija se često može dokupiti za par dolara.

Uglavnom, očekuj da će kod većine par dana trajati obrada narudžbine i da će biti potrebno između 15 i 25 dana da ti paket stigne na kućnu adresu. Uglavnom se paketi šalju običnom poštom ali dobijaš broj za praćenje pošiljke sa kojim do određene mere možeš da pratiš kretanje paketa, kao i da vidiš status u trenutku kada uđe u Srbiju. Takođe, nemoj da zaboraviš da uračunaš i propratne troškove kao što su carina i porez koji će iznositi oko 30% vrednosti sata. Nemoj samo da se iznenadiš ako paket provede više vremena na našoj carini nego što mu je trebalo da pređe put oko sveta, to ovde nije tako redak slučaj. Big Grin
09-13-2014 20:29
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump: