Pokušao sam da napravim par fotografija kako bih na što bolji način prikazao sat ali mi to ne polazi za rukom tako da sam odustao

i napisaću samo kratak osvrt na Sinn 6015 St.
Brojčanik na Sinn 6015 St satu ima guilloché obradu koja je prelepa, pogotovo u kombinaciji sa plavim kazaljkama i satnim markerima koji na suncu pod različitim uglovima menjaju boju od svetlo plave ka gotovo crnoj.
Kućište ima oko 40-41mm u prečniku računajući krunicu sata i odličnog je kvaliteta izrade. Poklopac kućišta kod ovog sata je od čelika što pohvaljujem jer ne volim da vidim satove sa prozirnim poklopcem, pogotovo ako mehanizam nije dekorisan kao što je to ovde.
Dani u nedelji i meseci su na nemačkom dok se datum prikazuje na obodu brojčanika uz pomoć kazaljke sa crvenim vrhom u obliku polumeseca. Još jedan lep detalj koji mi se jako dopada je luneta sata sa "coin-edge" obradom i baš lepo doprinosi elegantnom retro izgledu sata.
Najveća mana na satu je akrilno staklo koje na svu sreću može lako da se polira ali bi kod ovakvog sata safir ipak bio bolje rešenje. Mislim da je Sinn nudio i tu opciju dok je sat bio u ponudi, prvo uz nadoplatu a kasnije mislim da je sat bio ponuđen i sa safirom napred i nazad.
Unutra je ETA 7751 hronograf sa komplikacijom prikaza mesečevih mena. Mehanizam nije dekorisan što i ne predstavlja veliku manu jer je, kao što rekoh, poklopac kućišta od punog materijala tako da nema šta da se vidi.
Sinn je odličan kada se uzme u obzir cena/kvalitet, pogotovo kao alternativa Švajcarcima ali meni je pomalo zasmetala preglednost koja nije najsjajnija. Možda je to zbog toga što i ne volim previše hronograf satove.
A da, sat je došao na PUGO kaišu napravljenom od češljane kože (valjda se tako kaže) i zaista je odlično odrađen. Ako se izuzme osetljivost kože svetlijeg tona, nemam zamerki na izradu.